КОМПЈУТЕРСКИ МРЕЖИ – ДИЗАЈН И ИНСТАЛАЦИЈА

КОМПЈУТЕРСКИ МРЕЖИ – ДИЗАЈН И ИНСТАЛАЦИЈА

Компјутерски Мрежи и Поддршка

Компјутерски мрежи (ЛАН/ВАН) дозволуваат сите ваши компјутери, сервери и принтери да се конектираат на интернет и да работат заедно. Мрежните специалисти од Grand SD Solutions можат да ја испланираат и имплементираат идеалната компјутерска мрежа за вашата канцелариска околина. Grand SD Solutions исто така може да ја анализира веќе постоечката компјутерска мрежа за подобрувања, вклучувајки бежични мрежи, хардверски надградби, централни принтери или споделување на податоци.

Бежични Мрежи (Wi-Fi)

Моќта и погодноста на бежичните мрежи го трансформираше начинот на кој тимовите работат заедно за успешен бизнис. Бежични мрежи кои нудат невидена мобилност, ефикасност и флексибилност. Од далечински пристап до споделување на податоци до брз и погоден пристап до интернет, ние можеме да развиеме силна мрежна архитектура која ви овозможува да ги искористите вашите компјутери до максимум. Нашите ИТ техничари креираат моќни и ефективни технички архитектури кои овозможуваат широк опсег на нови уреди – од софистицирани принтери на барање до таблети, сервери и лаптопи – до конектирање преку WiFi до единечна централна мрежа.

Мрежна Безбедност

Како резултат на зголемената разноврснот на компјутерските мрежи и бежичните мрежи, мрежната безбедност и приватност мора да стане по комплексна за подобро да се одбрани од нови потенциални напади од интернет или мрежно инфилтрирање. Сертифицираните експерти за мрежна безбедност од Grand SD Solutions можат да ја реализираат најбезбедната и најекономичната солуција за жични или бежични мрежи зависно од потребите на вашата компанија.