Враќање на податоци

ВРАЌАЊЕ НА ПОДАТОЦИ

Хард Дискови

Враќање на податоци од хард дискови форматирани од сите оперативни системи (NTFS, FAT, EXT2/3/4, HFS+), дискови со премногу лоши сектори. Дискови кои не се препознаваат во BIOS или оперативен систем, проблеми со firmware.

Враќање на податоци од сите брендови и модели на хард дискови и усб мемории Western Digital , Seagate , Toshiba , Maxtor , Hitachi , Fujitsu

Уништување на податоци

Трајно бришење на податоци од хард дискови, без можност за било какво враќање. Се работи по DoD5220 стандард. За поголема сигурност на уништување на податоците нудиме и физичко уништување на хард дискови. Се издава серификат за успешно уништување на податоците.

RAID низи

По креирање на автентична работна копија на сите дискови во низата, со помош на софистицирани програми и анализа на хексадецималниот код се открива распоред на дискови во низата и реконструкција на RAID 0,1,5,6, низи од Linux и Windows сервери или различни NAS уреди.